Културата и образованието са един от основните стълбове, който поддържа едно общество в изправност. Морална, вълшебна и обогатяваща съзнанието изправност. Културата, която побира в себе си всички видове изкуство, трябва не само да бъде създавана във време на пир, но и във време на бедност. Тя е необходима, нужна на душите ни и трябва да се подхранва така, както тя подхранва сърцата и интелекта ни.

Екипът на PlovdivTown е сформиран от специалисти или любители артисти, развивали се, или продължаващи да се развиват в различни направления на изкуството и като такива осъзнаваме колко тежка е борбата за прелом на българската култура. Имаме отговорност не само да я пресъздаваме и да се забавляваме с нея, но и да я подкрепяме. Дори и най-малката подкрепа е крачка напред. Точно затова отправяме апел към всички куратори и директори на пловдивски галерии, с отворена покана за съвместна дейност.

Защо галерии? Истината е, че културният живот на Пловдив се развива доста добре през последните години, а театрите ни са с препълнени зали, което само ни радва. И макар концертите и представленията да предизвикват засилен интерес, като че ли малко по-слаб е той за изложбените зали. Те предлагат изкуство от високо ниво или от иновативната алтернатива на съвремието, но поради спецификата и големия им брой привличат по-малко посетители. Ние искаме да помогнем като, на първо място, промотираме събитията за предстоящи експозиции във Facebook страницата ни.Бъдещи интервюта с художници от цяла България също ще бъдат обсъждани и при възможност осъществявани.

Всеки, който иска да работи с нас и смята, че има нужда от подкрепа, може да се свърже с екипа ни на e-meil: [email protected] или на лично съобщение в страницата на PlovdivTown. Защото изкуството трябва да пребъде!

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.