Изкуственият интелект при смарт устройствата е следващата важна технология и Samsung няма никакво намерение да изостава от тенденцията. След въвеждането на дигиталния асистент Bixby в Note 8 и Galaxy S8, южно корейският гигант обаче временно бе изместен от Huawei, който предизвика бум с анонса на Kirin 970.

Според хора който са запознати с плановете на Samsung компанията вече започна да работи по няколко вида самостоятелни AI мобилни процесори. Основната разлика между тях и съществуващите варианти е, че новите модели ще предлагат офлайн обработка на данни, това означава, че вместо да изпращате информация и запитвания в облачната система, всички изчисления ще се случват директно на устройството.

Основното приложение на такъв тип чип, ще бъде именно да захранва Bixby за още по-голяма функционалност. Не трябва обаче да забравяте, че Samsung доставя процесори и на други компании, така че с нарастването популярността на мобилния AI този бизнес може да се окаже доста печеливш.

Единствената въпрос е свързана с това, дали иновативните чипове ще бъдат пуснати навреме, тъй като същите източници разкриват, че комерсиализацията им ще стане в следващите няколко години.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.