Spectrum Ensemble със самостоятелен концерт за първи път на пловдивска сцена

Константин Бейков, Янко Янков, Атанас Кулински, Боряна Йорданова и Весела Морова ви понасят в едно магично пътуване из света на акапелната музика

0
34
Spectrum Ensemble

Spectrum Ensemble е единствен по рода си български вокален ансамбъл, чийто репертоар съвместява поп и джаз в сложни многогласни обработки на фолклорни пиеси и песни, изпълнени изцяло без инструментален акомпанимент.

От създаването си през пролетта на 2012 досега, групата развива своята артистична и концертна дейност, като засвидетелства своето място на професионалната музикална сцена у нас. Различните експериментаторски търсения без ограничения в жанровете, показани на високо изпълнителско ниво, описват техния стил и характер – хармония от човешки гласове, която въздейства емоционално на всеки, който е способен да чуе и почувства красивото в акапелното пеене.

В програмата са включени популярни джаз и соул песни в авторски аранжименти, фолклорни теми и оригинални композиции, обработени в съвременен стил от Атанас Кулински, Янко Янков и Константин Бейков.

Място: Радио Пловдив

Начало: 19:00 часа

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.