Voyager 2 стана вторият междузвезден кораб

Voyager 2 е навлязъл в междузвездното пространство, като преминава през хелиосферата, най-външния слой на "магнитния балон" на Слънцето.

0
67
Voyager 2 стана вторият междузвезден кораб
Снимка iflscience

След великото 41-годишно пътуване, Voyager 2 изпълни съдбата си да напусне хелиосферата и да стане втори междузвезден космически кораб след Voyager 1, което NASA току-що потвърди.

Сондата Voyager 2 бе изстреляна от NASA на 20 август 1977 г. на мисия да изследва Юпитер и Сатурн. След този успех мисията на Вояджър 2 за изследване на Слънчевата система продължава и става първата космическа апаратура, която изследва ледните гиганти Уран и Нептун. Откакто завърши тази част от мисията си през 1989 г., двойката галактически скитници беше насочена към дълбокото пространство.

Voyager 2 стана вторият междузвезден кораб
Снимка iflscience

За втори път в историята човешкият обект е достигнал пространството между звездите, заяви в понеделник NASA. Сондата Voyager 2  вече е излязла от хелиосферата – защитният балон на частиците и магнитните полета, създадени от Слънцето.

Струва си да се отбележи, че космическият кораб не е напълно напуснал Слънчевата система. Тук ние отбелязваме, че Voyager 2 е навлязъл в междузвездното пространство, като преминава през хелиосферата, най-външния слой на магнитния балон на Слънцето, откъдето рязко пада скоростта на слънчевите ветрове.

При случая с Voyager 1 се оказа трудно окончателно да се потвърди, че е преминал хелиосферата и е влязъл в междузвездното пространство. Това отнема почти една година, за да провери. Все пак е отбелязано, че космическият кораб Voyager 2 прихваща все по-намаляващо количество хелиосферични частици от ноември тази година, подхранвайки слухове, че неговият мащабен изход е предстоящ. В началото на декември се отбелязва по-нататъшен спад.

Voyager 2 стана вторият междузвезден кораб
Снимка iflscience

Сега може да се сбогува, но все още има работа. За разлика от близнаците си, космическият кораб Voyager 2 все още е въоръжен със своя плазмен научен (PLS) инструмент. Което означава, че трябва да може да излъчва интересна и безценна информация за природата на хелиосферата, както и междузвездната среда извън нашата Слънчева система.

Работата по Voyager ме кара да се чувствам като изследовател, защото всичко, което виждаме, е ново, добави Джон Ричардсън. Той е главен разработчик на инструмента PLS и главен изследовател в Масачузетския технологичен институт в Кеймбридж. Въпреки че Вояджър 1 прекоси хелиопазата през 2012 г., той направи това на различно място и различно време и без данните от PLS. Така че все още виждаме неща, които никой не е виждал преди.

Космическият кораб Вояджър 1 е известен и със своите Златни рекорди. Това са два звукозаписа, съдържащи звуци и образи на живота на Земята, проектирани да действат, като времева капсула за интелигентен извънземен живот или бъдещи хора.

Сбогом, Voyager 2, това беше удоволствие.

Повече информация по темата на
https://www.plovdivtown.com/ 🇧🇬

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.