YouTube свали Пловдив 2019 заради авторско право

0
YouTube свали Пловдив 2019 заради авторско право
Снимка: Забелязано в Пловдив

YouTube свали клипа за откриващата церемония на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, поради нарушаване на авторско право.

Първи за случващото споделиха колегите от Забелязано в Пловдив. Новината е на път да се превърна в бурно обсъждаща тема. Заради огромното количество средства инвестирани в откриващата церемония.

От откриването си Европейската столица е на път да бъде най-горещата тема на разговор в България. Не само заради средствата, които бяха похарчени, но и заради скандалите около тях.

Само времето ще покаже, дали Фондацията ще успее да откликне на очакванията на гражданите. Но за да се случи това е необходимо по всички спорни теми да се покажат документи.

За момента няма офицално становище от Фондацията, каква е причината за свалянето на клипа от YouTube. Според дискусията в социалните мрежи става на въпрос за нарушаване на авторско право.

Авторското право върху дадени събития се обезпечава от организаторите, споделиха запознати с YouTube. Към момента според разпространените документи за изразходвани средства всичко е заплатено.

В представените разделения по пера на разходите са заплатени всички авторски права. Дали наистина е така очакваме да разберем. Към момента за съжаление няма да можем да се насладим отново и отново на грандиозното откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 в YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2oQEtrOK1Y – линк към видео

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.