Смиляна Захариева и Стефи Стаменова организират Благотворителен коледен бал под наслов „Аз и Ти, сбъдваме мечта”. Инициативата подкрепя фондация „Мечта за дете”, която подпомага двойки с репродуктивни проблеми. Смиляна Захариева е народна певица, чиито глас стигна до рекордите на Гинес. Стефи Стаменова е уважаван български журналист и мотиватор, който ни учи да сбъдваме мечтите си. Двете дами са обединени в желанието си да подпомогнат българските двойки, които не могат да имат деца по естествен път.

Броят на българите, които имат репродуктивни проблемие е между 300 000 и 400 000 души. Тази статистика бе представена в началото на лятото от заместник министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова по време на конференция, посветена на причините и предпоставките за нарушаване репродуктивните функции при младите хора.

В световен мащаб този проблем е в пъти по-голеям. Съвременната медицина помага на тези двойки, чрез инвитро процедурите, благодарение на които стотици хиляди хора сбъднаха мечтата си да имат деца. Процедурата, обаче, е доста скъпа. Понякога не се получва от първия път, което увеличава разходите за извършването ѝ. Държавата подкрепя двойките с репродуктивни проблеми чрез Центъра за асистирана репродукция. Процедурата за кандидатстване е трудоемка, а чакащите са много.

Да създадеш нов живот е много повече от биологична нужда. То е свързано с желанието да дариш любов, да се отдадеш на друго човешко същество. Да отгледаш и продължиш рода си. Няма по-естествено нещо от това да създадеш живот. Когато това есетествено право ти е отнето, болката е толкова голяма, че трудно можеш да се опреш и на надеждата. За щастие голяма част от хората с репродуктивни проблеми имат шанса да създадат дете, чрез инвитро процедурите.

Благотворителният бал „ Аз и Ти, сбъдваме мечта” ще се състои на 6-ти ноември 2018 година в Гранд Хотел Пловдив. Коледният бал се организира с подкрепата на Пловдивския културен институт и е със специалното участие и на Мичо Димитров – дългогодишен концертмайстор в Холандската филхармония, Цветелина – популярен творец и изпълнител на български фолклор, Илко Василев – поп и рок изпълнител, детска вокална формация “Омайниче” и едни от най-изявените състави от екипа на Пловдивския културен институт.

Повече информация как да се включите можете да намерите във фейсбук страницата на събитието- „Коледен благотворителен Бал- Пловдив”.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.