Смиляна Захариева и Стефи Стаменова организират Благотворителен коледен бал под наслов „Аз и Ти, сбъдваме мечта”. Инициативата подкрепя фондация „Мечта за дете”, която подпомага двойки с репродуктивни проблеми. Смиляна Захариева е народна певица, чиито глас стигна до рекордите на Гинес. Стефи Стаменова е уважаван български журналист и мотиватор, който ни учи да сбъдваме мечтите си. Двете дами са обединени в желанието си да подпомогнат българските двойки, които не могат да имат деца по естествен път.

Броят на българите, които имат репродуктивни проблемие е между 300 000 и 400 000 души. Тази статистика бе представена в началото на лятото от заместник министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова по време на конференция, посветена на причините и предпоставките за нарушаване репродуктивните функции при младите хора.

В световен мащаб този проблем е в пъти по-голеям. Съвременната медицина помага на тези двойки, чрез инвитро процедурите, благодарение на които стотици хиляди хора сбъднаха мечтата си да имат деца. Процедурата, обаче, е доста скъпа. Понякога не се получва от първия път, което увеличава разходите за извършването ѝ. Държавата подкрепя двойките с репродуктивни проблеми чрез Центъра за асистирана репродукция. Процедурата за кандидатстване е трудоемка, а чакащите са много.

Да създадеш нов живот е много повече от биологична нужда. То е свързано с желанието да дариш любов, да се отдадеш на друго човешко същество. Да отгледаш и продължиш рода си. Няма по-естествено нещо от това да създадеш живот. Когато това есетествено право ти е отнето, болката е толкова голяма, че трудно можеш да се опреш и на надеждата. За щастие голяма част от хората с репродуктивни проблеми имат шанса да създадат дете, чрез инвитро процедурите.

Благотворителният бал „ Аз и Ти, сбъдваме мечта” ще се състои на 6-ти ноември 2018 година в Гранд Хотел Пловдив. Коледният бал се организира с подкрепата на Пловдивския културен институт и е със специалното участие и на Мичо Димитров – дългогодишен концертмайстор в Холандската филхармония, Цветелина – популярен творец и изпълнител на български фолклор, Илко Василев – поп и рок изпълнител, детска вокална формация “Омайниче” и едни от най-изявените състави от екипа на Пловдивския културен институт.

Повече информация как да се включите можете да намерите във фейсбук страницата на събитието- „Коледен благотворителен Бал- Пловдив”.

  • Plovdiv Town- град Пловдив

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Благотворителен коледен бал подкрепя двойки с репродуктивни проблеми
5 от общо 1 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!