В Деня на земята инициативата „Мисли Зелено“ почисти част от Ботаническата градина (Видео)

Другият уикенд, ние от PlovdivTown за пореден път ще подкрепим инициативата, но не само ще чистим, а и ще се веселим. След акцията ще запалим барбекю и ще се опознаем повече с тези, които ще се потрудят с нас рамо до рамо

0
197
Ботаническа градина

В Дена на Земята точно 22 човека се събраха в Ботаническата градина към Аграрен университет Пловдив и почистиха част от площта ѝ. Инициативата „Мисли Зелено“ се осъществи благодарение на сдружение „Аз обичам Пловдив“ и PlovdivTown, съвместно с доброволците, които почти всяка неделя отделят от личното си време, за да почистят зелената площ до квартал „Тракия“.

В рамките на една седмица пловдивчани можеха да гласуват за мястото, което искат да бъде почистено, като избираха между градината, брега на река Марица, парк Лаута и тепетата. В крайна сметка изборът стана ясен, а защо той бе точно Ботаническата градина, разбрахме днес.

Botani4eska gradina

Botani4eska gradina

Botani4eska gradina

Мястото наистина има нужда от помощ – дали доброволна, дали общинска, няма голямо значение, защото иначе хубавата гора е в лошо състояние, а боклуците, които изровихме от почвата ѝ, слабо казано ни потресоха.

В своята цялост Ботаническа градина Пловдив има огромен потенциал. Може да стане дом на забележителна флора и фауна, място за отдих, както и учебен център на открито за студентите на Аграрния университет. Но това няма да се случи, докато не се вкара в ред. Днес успяхме да изкастрим част от дърветата, да съберем изпопадали клони, да изровим няколко участъка и да изкосим тревата. Но има още много работа, а за да се свърши тя, трябва да сме единни и повече.

Botani4eska gradina

Другият уикенд, ние от PlovdivTown за пореден път ще подкрепим инициативата, но не само ще чистим, а и ще се веселим. След акцията ще запалим барбекю и ще се опознаем повече с тези, които ще се потрудят с нас рамо до рамо.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.