preskonferenciq2

В Дом на културата „Борис Христов“ се състоя заключителната пресконференция по проект „По-добър живот“, изпълняван от район „Централен“ по схема за предоставяне на финансова помощ „Независим живот” към Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Проектът стартира в началото на 2016 година и се предвиждаше да приключи в края на 2017 година, но услугите са удължени до 30-ти април 2018 година. Целта му е предоставяне на почасови услуги на хора с увреждания и възрастни хора, които не могат да се обслужват сами и нямат близки. Стойността на проекта е 496 290 лева и е усвоена изцяло.

prenskonferenciq

Георги Стаменов, кмет на район „Централен“ и Севджан Моллабекир, проектен ръководител, благодариха на целия екип и на социалните асистенти, които работиха две години по проекта. Над педесет гости присъстваха на пресконференцията, сред които представители на Община Пловдив, служители на район „Централен“, социални асистенти и граждани.

„Държавата оцени нуждата от създадените по проекта услуги и финансирането няма да бъде преустановено: Агенцията за социално подпомагане към Министерство на труда и социалните грижи поема заплащането на социалните асистенти до края на 2018 година, за което благодарим.“, каза Георги Стаменов.

Севджан Моллабекир специално благодари на социалните асистенти, които „работиха със сърце и душа“. Думата взе и представител на предоставящите услугата асистенти, г-жа Елена Христова, за която работата по проекта й е дала възможност за нови социални контакти в района.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.