Домашни любимци в Пловдив с гражданска подписка

Заради отровените кучета на Младежкия хълм групата Домашни любимци организира подписка с искания към Общината за по-добра среда за животните в Пловдив

0
1502
Снимка: Facebok

Както ние от PlovdivTown – град Пловдив Ви разказахме миналата седмица за Поляната на Младежкия хълм е посипана с отрова. Пазете кучетата си! и Доброволци организират петиция с искания за по-сериозни мерки, защитаващи домашните любимци Вчера вечерта се организира група с името Домашни любимци в Пловдив, която си постави за цел да организира и разпространи подписката с искане към Община Пловдив. За отрицателно време групата събра над 400 заинтересовани пловдивчани, които желаят да се включат в гражданската инициатива.

В Гражданската Подписка са посочени следните искания от организаторите за поставянето на цялостно видео наблюдение. Изграждане на подходящо осветление, определяне на големи специализирани площадки за разходки на домашни любимци от затворен тип. Физическа охрана, денонощна патрулна дейност от компетентните органи. Поставяне на обозначително-информационни табели, ограничаване достъпа на МПС в териториторията на зелени площи. Както и всички други допълнителни материални и нематериални условия и действия към горепосочените искания за територията на обществените паркове в Пловдив.

Повечето от исканията на участниците в групата домашни любимци са породени от липсата на необходими за парка елементи. Осветление, кошчета за отпадъци, специализирани площадки за домашните им любимци. Най-вече физическа или патрулна охрана през малките часове на деня. Голяма част от парковете на територията на Община Пловдив са изключително страховити нощно време, заради съмнителни лица, които се разхождат в тях, се оплакаха пред нас живеещи близост до паркове.

Поставянето на цялостно видео наблюдение, може да реши донякъде. Но без адекватна намеса на компетентните органи, няма да постигнем желание ефект. Според групата домашни любимци е необходимо да се извършват среднощни проверки в парковете за съмнителни, непълнолетни или други лица използващи забранени от закона вещества.

Остават много не отговорени въпроси за бъдещето на парковата среда в Пловдив, но със сигурност Гражданската Подписка дава надежда на пловдивчани, че има възможност да се подобрят условията на живот за домашните им любимци.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.