Да нарисуваш диамант за минута или как Иван Богоев представя емоциите си върху дигитално платно

Картините на Иван Богоев са съвкупност от фентъзи реалност, графики и анимирани илюстрации

0
428
Иван Богоев изложба

Спомняте ли си художника Иван Богоев, за когото ви разказахме преди седмица? Същият онзи художник, който се осланя на класическия метод за рисуване върху лист и платно, но и на по-модерния, дигитален начин. Снощи в долното фоайе на Дом на културата “Борис Христов”, Иван представи изложбата си Класически платна, дигитални картини, графики и илюстрации, организирана от сдружение “Аз обичам Пловдив” и Любомир Чакъров, който иска да подкрепи младите таланти на града ни, защото вярва, че те го заслужават. Защото искрено иска да им подаде ръка и така да сбъдне мечтите им, поне до колкото може. Това беше едно от първите културни събития от инициативата Фонд за млади таланти от Пловдив на сдружението, но със сигурност не и последното.

Иван Богоев изложбаИван Богоев изложба

Изложбата се радваше на голям успех и интерес, а всички потънаха в приказния свят на Богоев, който умело съчетава фентъзи вселената с реалността. Дигиталните му платна ни прехвърлят в приказни истории, толкова добри, че могат да се превърнат в илюстрации на фентъзи книга или, може би, на компютърна игра. Графиките, пък, съчетават белия и черния цвят в нестандартни, нерегламентирани форми, бягащи от класиката. Иван Богоев е завършил изобразително изкуство в Италия и красивата страна присъства силно в творбите му.

Иван Богоев изложба

След разглеждането на картините и кратко представяне с чаша вино в ръка, присъстващите се преместиха в пространството на Vintage House, където артистът показа нагледно как точно сътворява дигиталните си картини. Под съпровода на музиката на Vangelis, Enya и други изпълнители, пишещи музика в стила епик и фентъзи мюзик, той рисуваше с лекота това, което чувства. Много бързо и умело върху мултимедията гостите видяха как от няколко линии, художникът пресъздава завършен цикъл.

Иван Богоев изложбаИван Богоев изложба

“Създавам картините на момента, без предварителен план. Просто чувам музиката и изливам емоциите си върху екрана.”, сподели Иван на публиката, като не пропусна да разкаже за всяка една нова рисунка, за чувствата, които вдъхва музиката в душата му, за пропорциите, за перспективата и отново – за Италия.

Божана Апостолова

Любомир Чакъров

Художникът приемаше и поръчки, за да поглези гостите си и го направи с един пожелан шлифован диамант, който засия върху мултимедията. Оказа се, че не е толкова лесно да нарисуваш диамант, защото трябва да се съобразяваш с математическите изчисления на формата на скъпоценния камък, но едва за броени минути Иван създаде завършен образ. Така доказа, че има ли един човек въображение и желание да развие уменията си, няма какво да му се опълчи.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.