kosmonaft2

В детските заведения на район „Северен” започва да се реализира поредица от професионални срещи, при които деца ще гостуват на деца и учители ще споделят своя опит със свои колеги.

Началото поставиха децата от детска градина „Космонавт”,които бяха домакини на децата от детска градина „Славей”. Заедно отбелязаха световният ден на авиацията и космонавтиката,който е и имен ден на домакините.

Гости на събитиети бяха много родители и учители, сред които и Лариса Кътова-заместник-кмет на района, Десислава Йорданова – секретар и Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура”.

kosmonaft

Децата от детска градина „Славей” бяха облечени в специални костюми, сред които се открояваше космонавтът, заобиколен от звездни придружителки. Те рецитираха и пяха за красивата Земя, а директорът на градината Любка Биволарска поднесе специално нарисуваната за събитието картина с пожелания към всички деца да сбъднат своите мечти.

Слава Антова-директор на ДГ „Космонавт”, благодари за красивия подарък, за прекрасния поздрав, за гостуването на славейчетата и добави, че сега стопаните от група „Щурче” на свой ред ще изненадат приятелите си. На фона на мултимедийно представяне на планетите, от което децата не откъсваха очи, малките оратори от детска градина „Космонавт” смаяха гостите си с много знания за устройството на вселената, за Слънцето и планетите, за полетите на космонавтите.

Получили звездички от учителките си, всички деца изразиха гласно мечтите си: да имат здраве, да летят до небето, за докоснат звездите, да си имат сестричка, да има нови такива срещи.

Г-жа Лариса Кътова сподели своята мечта – да се сбъднат всички пожелания, изречени от децата, а събития като преживяното този ден да станат еталон за всички детски градини в района.

Вълнуващ финал на събитието постави изпращането на всички звездички желания в Космоса, което предизвика истинска екзалтация у децата. Десетки снимки уловиха миговете, когато щастливите палавници заедно пяха и танцуваха под звуците на любими песни.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.