Защо Vintage House се превръща в алтернативна градска културна локация

Представяме ви културните акценти от програмата на заведението в „Борис Христов“

0
257
Vintage House

През последните години културният живот в Пловдив се развива право нагоре, а с прибавената титла Европейска столица на културата, все повече творци и куратори показват на какво са способни. Под тепетата има за всекиго по нещо – от концерти, през литературни сбирки, до изложби. Редица организатори усетиха важността и на клубната култура, много по-достъпна и открита за гражданите.

Има едно място в Пловдив, което е център за изкуство, и това е Дом на културата „Борис Христов“. А в неговата сърцевина се намира Vintage House, което постепенно се превръща в алтернативна дестинация за култура в града.

Екипът, стоящ зад културната концепция на заведението, вярва в потенциала на българските творци. Вярва, че Пловдив е достоен представител на титлата си и се стреми да разтвори и покаже този потенциал на широката аудитория. Защо? Защото културата, сама по себе си, трудно оцелява. Трябва да се подкрепя с всички възможни средства, защото тя ни определя като личности, облагородява познанията ни и се грижи за нашето душевно състояние.

Точно затова Vintage House организира ежемесечни културни мероприятия от всички нишки на изкуството – акустични вечери, куиз игри, литературни представяния, театрални представления, изложби и много други.

През месец октомври екипът е подготвил много интересни събития.

Първото такова идва още на 10 октомври, когато от 19:30 часа ще може да се насладите на моноспектакъла на Симеон Владов „Любовта не може просто да отмине“ по текст на Радослав Гизгинджиев.

В следващата седмица, на 17 октомври, традиционният културен вторник ще даде поле за изява на пловдивския писател Димитър Герганов, който ще ни въведе в света на фентъзито, историята на траките и конспирациите в политическия живот.

Продължаваме на 24 октомври с дигитални концепции на класически платна, илюстрации и графики, създадени от Иван Богоев, които художникът ще представи чрез мултимедия, а за да се потопим напълно в изобразителното изкуство, Иван ще рисува и на място, за да ни разкрие тайните на това сложно дигитално творчество.

Ще завършим месеца с нещо различно, мрачно и настръхващо. Ще отпразнуваме денят, в който границата между материалния и подземен свят се размива. Хелоуин партито на Vintage House ще е изпълнено с много страх, представяне на класически хорър разкази, тематична тъмна музика, игри и забавления. Всичко това поднесено с подходящ интериор и доза ужас. Затова облечете костюмите, гримирайте лицата си и се пригответе да навлезете в необитаваната земя на трилъра.

Това е началото, но не и краят на мероприятията във Vintage House – едно алтернативно място за култура. Защото както се казва в един роден филм: „От изкуство, мен, не се пести“.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.