В тази статия открихме и представихме двайсет невероятни, любопитни и непредполагаеми факта от света, които могат да ви се видят чудати или да ви се сторят пълна измислица, но те са не по-малко истински от познатите ни.

Знаете ли, че…

На планетата има едно-единствено море, което противоречи на дефиницията за „море” и няма брегове – Саргасово море. Единствената суша в него са Бермудските острови, разположени в западната му част.

Като бебе човек има в тялото си около 350 кости. Когато порасне те са около 206.

София съществува отпреди 7000 години, което я прави един от най-старите градове в Европа.

Знамето на Аляска е създадено от 13 годишно момче.

Кетчупът е бил продаван като лекарство под формата на хапчета.

Най-щастливата нация в света е тази на Коста Рика.

Компанията Coca-Cola дълго време не можела да избере своето име за продажби в Китай, защото китайците произнасяли името на напитката „кекукела“, което в превод означава „изяж попова лъжичка“. Компанията била принудена да използва около 40 хиляди варианта за изписване на името, преди да бъде избрано „Коку Коле“, което в превод означава „щастие в устата“.

Дуелирането в Парагвай е напълно законно и до днес, при положение, че и двамата участника са регистрирани донори на кръв.

Изработването на една банкнота от 1 долар струва приблизително 3 цента.

Земният ден не е точно 24 часа. В реалност той е 23 часа 56 минути и 4 секунди – това е времето, необходимо на планетата за едно завъртане около собствената си ос.

Исландия е най-старата функционираща демокрация.

Най-дебелият котарак в историята на света тежал 24 килограма и живеел в Австралия. Уви, заради затлъстяването си умрял едва на 5 годишна възраст.

В миналото Норвегия е дала рицарско звание на пингвин.

Океанографът Робърт Балард бил на секретна мисия по време на студената война. Задачата му била да търси потопени ядрени подводници, но вместо това се натъкнал на Титаник.

Научно доказан факт е, че прасетата не могат да гледат към небето.

Ако човек крещи в продължение на 8 години, 7 месеца и 6 дни, той ще генерира енергия, достатъчна да загрее вода за една чаша кафе.

Коренът от коприва повишава потока на кърма при кърмещите майки.

Най-старият човек на света бил на 256 години! Според официалните регистри това е билкарят Ли Чинг Юен, роден в Китай през 1677 година. Самият той твърди, че рождената му година е 1736-та.

Дълбоко в пустинята Атакама в Чили, на 75 км южно от град Антофагаста се намира гигантска скулптура на ръка. Произведението, известно като Ръката на пустинята, е дело на чилийския скулптор Марио Ираразабал.

Американски учени са разгадали тайната на окраската на зебрите – техните черно-бели ивици поглъщат и отразяват топлината, като по този начин създават охлаждащо въздушно течение.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.