Как любовта към музиката събира двама млади изпълнители в общ проект

„В България самопродуцирането е сложно. Колкото и да си известен, ако не правиш качествена музика, то хората те забравят“

0
876
Vintage House 5

Александра Иванова и Георги Зайков са млади, талантливи и амбициозни. Запознават се по време на артистичните студентски години в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив. Осъзнават, че имат общ вкус и разбиране за музика и така решават да сформират дует. Изпълняват кавъри на известни evergreen-и, качествени български песни, рок, хип-хоп, само с една акустична китара и гласовете, които притежават. А те са повече от впечатляващи.
„Алекс има много хубава и специфична бленда на гласа, която трудно може да се намери в България“, обяснява Георги Зайков, който е голям фен на колежката си, а оказа се – тя на него също!
Няма нищо по-продуктивно от това две личности да се уважават като творци, защото така работят в синхрон и разбирателство, спомагащо за добре свършената работа. В живите изпълнения на пловдивчаните ясно си личи приятелското отношение, закачливите сценични подхвърляния между тях и публиката, както и едно осъзнато, но ненатрапчиво присъствие. И макар че не пишат авторска музика заедно, не изключват тази възможност да се превърне в реалност, когато му дойде времето. От друга страна, пречупват всеки кавър през собствената си призма, като така предават посланието на автора с елементи на характерната си индивидуалност.
Ако говорим за музикални качества, трябва да споменем не само красивата, леко дрезгава бленда на Александра. Георги също пее, свири на китара, пиано, тромпет. Изпълнителите знаят добрите си страни, знаят и как най-лесно могат да пробият на българската сцена, но не са склонни да правят жертви със себе си, нито да се пречупят под натиска на продуценти.
„Трудно се копае почва в музикалния бранш. Хубавата музика не е за всеки, умът на човек трябва да се отвори в тази посока. До слава се стига най-често през телевизионните формати. Тази слава е бърза и също толкова бързо отшумява. По-добре сам да изковеш съдбата си, защото тогава не зависиш от никой“, разсъждава Георги, а колежката му напълно подкрепя това твърдение.
„В България самопродуцирането е сложно. Колкото и да си известен, ако не правиш качествена музика, то хората те забравят. Но съм сигурна, че с повече търпение и работа нещата се получават. Ако вярвам в обратното, значи не вярвам в собствените си мечти.“, допълва Александра Иванова.
Сигурни сме, че двамата имат да извървят още много дълъг път към успеха. Дълъг и трънлив път, обсипан с препятствия и усилен труд. Но също така сме сигурни, че успехът им е гарантиран, защото с много талант, хъс и смелост, звездите се пренареждат и отварят място за следващите готови да блестят. Всичко е въпрос на време…

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.