Не се предвижда референдум за премахването на Альоша

Свързахме с кабинета на администрацията на района за коментар. От където заявиха, че референдум не се предвижда. А премахването на паметника на Альоша не стои на дневен ред пред администрацията на район „Централен”

0

Миналата седмица кметът на район „Централен” Георги Стаменов представи отчет пред обществеността за третата година от своя мандат.Въпросите, интересуващи гражданите на район „Централен”, бяха много и различни. Като един от най-важните остава бъдещото облагородяване на парк Бунарджика, за което август месец бе проведено и обществено обсъждане.( Информация по темата може да получите тук.)

В бъдещото обновяване на парк Бунарджика са включени подмяна на подземните комуникации, осветлението, възстановяване на акведуктите и осигуряване на видеонаблюдение и безжичен интернет. И въпреки че в плановете не влиза премахването на паметника на Альоша, неговата съдба продължава да интересува голяма част от гражданите.

От край време самият паметник разделя мненията на пловдивчани в две крайности. Едни от тях безкрайно го обичат и припознават като историческа забележителност, а други са твърдо за премахването му, като символ на болезненпериод от нашата история.

Именно заради крайно полюсните нагласи в пловдивското общество, всяка новина, мълва или слух за премахването на паметника се превръща в основна дискусионна тема.Новината, излязла в медийното пространство, че кметът Георги Стаменов желае да проведе референдум за премахването на паметника на Альоша, не изневери на традициите и разбуни духовете в социалните мрежи.

В тази връзка се свързахме с кабинета на администрацията на района за коментар. От където заявиха, че референдум не се предвижда. А премахването на паметника на Альоша не стои на дневен ред пред администрацията на район „Централен”. Така излиза, че думите на кмета са преиначени, а подобен дебат няма да се осъществи или поне не в близко бъдеще.

 

 

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Не се предвижда референдум за премахването на Альоша
5 от общо 1 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!