Николай Волев, режисьорът на “Извън пътя”, гостува в Пловдив!

Гледайте ИЗВЪН ПЪТЯ в Пловдив! Не пропускайте възможността за среща с режисьора Николай Волев на 12 април от 18:30 ч. в LUCKY Дом на киното!

0

Създателят на култови ленти като “Двойникът”, “Да обичаш на инат” и “Маргарит и Маргарита” ще гостува в Града под тепетата на 12 април, четвъртък. Ще имате възможност да се срещнете лично с него, да закупите мемоарната му книга “Девствената проститутка” и да вземете автограф.

Николай Волев е роден в София през 1946 година. Учил е в архитектурния факултет на ВИАС, а през 1968 г. бяга от България без разрешение от съответните власти. След престой в бежански лагер в Турция заминава за Англия, където завършва висше образование по кинорежисура в The London Film School (1969–1972). Упражнявал е десетки занаяти – от тухлар и тютюноработник до екскурзовод и преводач, но ролите, които му прилягат най-много, са от двете страни на камерата – режисьор, актьор, сценарист и продуцент.Творческата биография на Николай Волев обхваща документални и игрални филми, привлекли милиони зрители у нас и в чужбина.

„Извън пътя” разказва историята на успешен в миналото драматург, изгубил творческото си вдъхновение и тръпката от брака. Стефан често броди с джипа си сред красотата на българските планини и по време на един от преходите среща прелестна муза на прага на женствеността. Близостта между 55-годишния творец и 19-годишната Салия, която търси душата си без посока, прераства в силна привързаност. Платоничната им връзка се движи по ръба на бръснача и причинява дълбоко страдание на дългогодишната предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия.

трейлър: https://youtu.be/7TTTXvDOfos

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.