Организират събитие в Пловдив за кученцето Аврора

Сърцати хора организират събитие в Пловдив, за да помогнат на кученцето Аврора спасено от Сдружение Спаси Живот - Дари Любов.

0
816
Организират събитие в Пловдив за кученцето Аврора
Снимка: Димитра Лефтерова - Photos By Dimitra

Сърцати хора организират събитие в Пловдив, за да помогнат на кученцето Аврора. То е спасено от Сдружение Спаси Живот – Дари Любов и се нуждае от Вас.

Организират събитие в Пловдив за кученцето Аврора
Снимка: Сдружени Спаси Живот – Дари Любов

Аврора е сладко женско кученце, което е кръстоска между Алабай и Каракачанка. Преди известно време доброволец от Сдружение Дари Любов – Спаси Живот я открива на връщане от Харманли. Блъсната и оставена на пътното платно в безпомощно състояние. Добрата жена я докарва в Пловдив, за да се погрижат за нея. След проведени 4-ри теста, откриват заболяване анаплазмоза.

Анаплазмоза или инфекциозна тромбоцитопения, причинена от една от двете бактерий Anaplasma phagocytophilum или Anaplasma platys, които поразяват тромбоцитите на кучето (клетки, отговарящи за съсирването на кръвта). И двете бактерии са широко разпространени по цял свят.
Огнището на заболяването е сезонно и съвпада с появата на кърлежите. Имунната система на кучето блокира анаплазмите, пренасяни от кърлежите, но патогените се активизират отново при всяко отслабване на имунитета- при преохлаждане, стрес и инфекциозни заболявания.

Заболяването е характеризиращо се с треска, анемия, атония на стомашно-чревния тракт и прогресиращо отслабване, обусловено от прокариоти от семейство Anaplasmatacea.
Инфекцията често причинява куцане, болки в ставите, повишена температура, летаргия и липса на апетит.

Организират събитие в Пловдив за кученцето Аврора
Снимка: Сдружени Спаси Живот – Дари Любов

Кученцето има сериозни наранявания по едното краченце в следствие на сблъсъка от превозно средство. Милото животинче е с абцес, оток и температура. Тези симптоми говорят за тежък хроничен остеомиелит. Нужно е спешно да постъпи в клиника за рентген, изследвания и операция, за да се спаси лапичката на Аврора.

Ние от Plovdiv Town – град Пловдив, заедно с Craft Bar Kapana, Сдружение Аз обичам Пловдив и доброволци организираме събитие, за да помогнем на Аврора. На 28.12.18 г. от 20:00 ч. в Бар Крафт, който се намира в творческия квартал Капана – Пловдив ще се проведе събитието – Last Friday (последният петък). В събитието се включва и DJ SKill, който ни е подготвил комбинация от най-готина музика.

От организаторите съобщават, че всички средства, които се събират по време на събитието ще бъдат преведени по сметката на Сдружение Спаси Живот – Дари Любов. Също всички събрани средства от дарения през 2018 г. от Сдружение Аз обичам Пловдив ще бъдат дарени в помощ на кученцето.

Вход: Свободен 🆓
Начало: 20:00 ч. 🕗
Дата: 28.12.18 г. ‼️
Може да научите повече информация за събитието от тук:
➡️ https://goo.gl/8MBfTT ⬅️

Може да помогнете, като дарите средства по банкова сметка
BG42BUIN95611100556321 , BIC: BUINBGSF , Алианс Банк България АД
Сдружение Аз Обичам Пловдив
ЕИК:177101194
гр. Пловдив

Благодарим от сърце на включилите се в нашата инициатива!
В края на 2018 г. нека дадем добър пример за предстоящата Европейска столица на културата – Пловдив 2019, като покажем, че заедно наистина можем повече!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.