Съдбата на кино Космос дълго време е една от най-обсъжданите теми в пловдивските културни и обществени среди. Напомняме ви, че не отдавна Колектив Космос се отказа от финансовата подкрепа на „Фондация Пловдив 2019”, тъй като целият необходим бюджет за изпълнението на проекта им не бе одобрен.

Добрата новина е, че проектът за емблематичната пловдивска сграда е завършен и предаден в Общината. Дали изпълнението ще е добро е друг въпрос, който предстои да видим, ако проектът бъде одобрен. Според него се очаква сградата да се превърне в притегателен център за всички граждани, желаещи да се забавляват и имащи различни интереси.

На първия етаж на реновираната сграда ще има кафене и книжарница, а на втория етаж ще бъде поместена библиотека, от която ще могат да бъдат заемани електронни книги. Сред другите предвидени забавления е възможността за слушане на грамофонни плочи чрез блутут слушалки. Самият кино салон ще разполага с нова дигитална система и прожектор. Ще бъдат обособени също и места за отдих и почивка в залата.

Въпреки че проектът вече е представен в Общината, той не е завършен в неговата конструктивна част. Предстои архитетектите да представят проекта си за ремонт на самата сграда. Очаква се идната седмица той да бъде показан и пред обществеността.

Надяваме се дългогодишните спорове около съдбата на тази емблема на пловдивската култура, носеща историческа стойност, най-накрая да намери своето положително развитие и градът ни с гордост да се радва на ремонтирания и работещ кино Космос.

Ако искате да си припомните историята на създаването му и обстоятелствата, довели до затварянето му, може да го направите ТУК.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.