mlad-predpriemach

За първи път България е домакин на международното състезание за млади мениджъри Global Enterprise Challenge (GEC). То е инициатива на Световната организация на учебните предприятия EUROPEN-PEN International, а неговото пето издание ще се проведе на 25-ти април 2018 година в Международен панаир Пловдив.

GEC е уникален конкурс за решаване на практически бизнес казуси. Участниците ще работят в интернационални екипи, които трябва да дадат решение на проблема и да презентират своята работа пред жури от експерти. Заедно с надпреварата ще се състои и 50-та юбилейна среща на членовете на EUROPEN-PEN International.

Проявите са реализират съвместно с 21-ото издание на Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“( „ТФ-Фест”), който е много популярен в целия Балкански регион. На „ТФ фест“ тази година ще се представят сто двадесет и пет тренировъчни фирми на гимназисти и студенти от България, Люксембург, Румъния, Сърбия и Черна гора,а над осемстотин участници ще се състезават в петнадесет конкурса и ще демонстрират своите компетентности, придобити в учебните предприятия.

Единственото в България състезание по професии с международно участие, показва резултатите от интегрираното обучение по икономика, мениджмънт, бизнес администрация и чужд език. То е одобрено от Европейската комисия, включено е в Европейската седмица на малките и средни предприятия и е представено като добра практика за подготовка на младите хора по предприемачество, креативност и иновативност.

Организатор на изложението „Млад предприемач“ е Центърът на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката, а форумът е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“.

„ТФ фест 2018“ ще се състои на 26-ти и 27-ми април в палата номер 6 на Международен панаир Пловдив.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.