Смолянският театър възражда разказите на Хайтов в Пловдив

0
108

Родопският и Пловдивският театър винаги са били свързани с неразделна връзка, която не трябва да се къса и за в бъдеще. Историята на двете културни институции вървят ръка за ръка от доста години насам, а обменът на трупите не е нещо непознато. Тази сряда (7-ми март) трупата на Смолян пристига в Драматичен театър „Н. Масалитинов“, за да представи една театрална игра по разкази и пиеси на патрона си Николай Хайтов, озаглавена „Палежи и грабежи“.

Сюжетът се развива по родопските баири, които са снимачна площадка на мащабна американска продукция. В масовката на филма „Диви времена” участват и малкото останали местни жители. В почивката  между нощните снимки в техните разговори и отношения изплуват минали конфликти и нови любови, откровения и надежди, усмивки и стонове.

Paleji i grabeji

Paleji i grabeji

Николай Хайтов създава разказа „Палежи и  грабежи”, който е в основата на спектакъла, в края на 70-те години. Какво се случва с наследниците на неговите герои днес? Какво от киното на онова време е оцеляло и какво изчезнало безвъзвратно? Какви са опорите на днешните хора от масовката да живеят  и се усмихват, без да са в центъра на кадъра, на новите времена и новите филми?  Бъдете заедно с героите и въпросите им в това смешно-тъжно представление, вдъхновено от света на големия български писател.

Драматургия и режисура: Юрий Дачев

Сценография и костюми: Радина Близнакова

Участват: Атанас Найденов, Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Димитър Димитров, Делян Илиев, Джована Галиарди, Васил Читанов, Асен Левов

Дата: 7.03.2018г.

Начало: 19:00 часа

Място: Голяма зала на Драматичен театър Пловдив

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.