Драги читатели! Оказа се, че нито ние, нито вие сме луди и Спайдърмен наистина се разхожда в Пловдив. Снимките, които завладяха интернет не са инсценировка, нито дело на Фотошоп. Супергероят от Вселената на Марвел наистина е в града на тепетата и то не на почивка, а с истински значима мисия.

Изглежда той се включва в огромната борба на Доброто срещу Злото като част от кампанията на парти център „Тон Бонбон“. Кампанията предизвиква децата наистина да попаднат в омагьосания кръг на филми, приказки, книги с новите си тематични партита, които ще им позволяват да се превъплътят в любимите си герои, да бъдат част от сюжета и най-важното – да оставят настрана компютрите и технологиите, а вместо това да станат физически активни. По този начин те не просто ще се забавляват без цел и посока, а ще могат да следват собствената си воля и да решават съдбата на илюзията, в която са попаднали.

Питър Паркър или по-известен като приятелски настроеният, квартален Спайдърмен е тук не само, за да подкрепи идеята за тази активност и разнообразие в детското ежедневие, но и за да спаси Планетата от гибел, а за целта сте му необходими вие – всички пораснали и непораснали деца.

Специално го открих по пловдивските улици, за да предам ексклузивно думите му на всеки, който мечтае да бъде герой, независимо дали носи костюм или не. И нека не забравяме: „С голямата сила, идва и голямата отговорност“.

-Спайди, защо напусна Ню Йорк и дойде в Пловдив?

През паралелен свят се върнах в миналото, преди Танос да е намерил камъните на безкрайността. По информация, получена от г-н Тони Старк, разбрах, че камъните са скрити именно тук, във вашия град. Имам една седмица, за да ги намеря и всяка помощ ще ми е полезна. Трябва да предотвратим края на света. Танос не трябва да намери камъните. Трябва да ги задържим в нас и да запазим баланса на Вселената.

Спайдърмен

Спайдърмен

-Това означава ли, че си търсиш помощници?

Да, търся си помощници. Няма значение дали са малки или големи, всеки, който се включи ще ми бъде много полезен, защото ще ускорим процеса и ще успеем да предотвратим катастрофата, която ни заплашва.

-В какво ще се изрази търсенето?

От проучването на Тони стана ясно, че камъните са пръснати из различни точки на града. Хората могат да следят за информация във фейсбук страницата на партньорите, които осигуриха покрив над главата ми, за да не спя по градските покриви – „Тон Бонбон“. Там ще получават локация на камъните веднага, след като ги засечем. Колкото повече хора се включат, толкова по-добре. Който открие камък ще получи предизвикателство от мен за битка в лазерната арена на „Тон Бонбон“. Всеки, който открие камък на безкрайността трябва да качи снимка във фейсбук страницата. Аз също ще съм там, така че ще му помагам.

-От какво друго има нужда да бъде спасен Пловдив?

Докато обикалях, забелязах доста позитивно настроение от хората, но все пак, може би, им трябват повече усмивки. Да не са толкова негативни към промените в града. Да, виждам, че има доста неуредени въпроси, но градът се развива и те трябва да знаят, че върви към по-добро бъдеще. Докато пристигна в Пловдив, минах и през други български градове и видях, че там нещата не са мръднали от предполагам 20-30 години. Тук нещо се прави и е нужно търпение. Хората забравят да се радват на живота.

Другото, което ми направи впечатление е, че на всяка крачка има обекти за бързи храни, а те са много вредни. Дори се подхлъзнах на едно петно от дюнер. Та оставете лошите храни настрани и се грижете повече за себе си.

Спайдърмен

Спайдърмен

-Кое място в Пловдив ти хареса най-много?

Античния театър! Искаше ми се да остана там за по-дълго време, но имахме лека разправа с охраната. Може да го намерите завързан под сцената.

Но и другата част от града е хубава – Главната улица, малките улички на Капана, дори крайните квартали, някои от които още носят духа на отминалия соц.

-Да очакваме ли някой друг от Отмъстителите да се присъедини към голямата битка?

Очаквам в близките дни да долети г-н Старк. Разчитаме изключително много на мускулите на Хълк и чука на Тор. Към нас ще се присъединят и приятелите ни от Лигата на справедливостта от DC Вселената – Жената чудо и Батман.

-С кой от колегите си от Отмъстителите най-много ти допада да работиш.

Любимият ми партньор в битките несъмнено е Тор – богът на гръмотевиците. Доста мъжко момче е! Разбираме се… когато имам затруднения, той ми пуска по една-две светкавици. Аз ги улавям с паяжини и ги насочвам. Откакто се запознахме, сме рамо до рамо.

-Нужно ли е да имаш супер сили, за да си герой в днешно време?

Не! Най-важното е да си добър човек и да се отнасяш така с другите, както искаш да се отнасят с теб. Ако правиш добро, то ще ти се върне. Ако помогнеш и на теб ще ти помогнат. Дори ако някой се отнася зле с вас, се опитайте да разберете причината. Тя може да е миниатюрна за вас, но важна за него. Затова просто бъдете добри едни с други…

Спайдърмен се приземи на Търговската гимназия в Пловдив

Трейлър на предизвикателството:

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.