Тайра има нужда от Вашата помощ в Пловдив

Тайра е лабрадорът, който открихме до Стадион Марица в Пловдив. След направени тестове се установи, че е болна от дирофилариоза.

0
1151
Тайра има нужда от Вашата помощ в Пловдив
Снимка: Любомир Чакъров

Тайра е лабрадорът, който открихме до Стадион Марица в Пловдив. След направени тестове се установи, че е болна от дирофилариоза.

Тайра или черното лабрадорче, за което Ви разказахме вече е настанено при нашите приятели от Спаси Живот – Дари Любов – Пловдив. Сега тя има собствено място и се чувства добре сред останалите спасени кученца.

Тайра има нужда от Вашата помощ в Пловдив
Снимка: Любомир Чакъров

Искаме да благодарим на всички читатели на PlovdivTown – град Пловдив, които пожелаха да осиновят Тайра. За наше огромно съжаление след направени тестове, се установи, че тя е болна от дирофилариоза.

Тайра има нужда от Вашата помощ в Пловдив
Снимка: Спаси Живот – Дари Любов

Дирофилариозата е широко разпространено заболяване в световен мащаб, най-често срещано при кучета, котки, порове, лисици, вълци, тюлени, коне.
Човекът рядко може да бъде случаен гостоприемник. Защото Dirofilaria immitis не може да завърши цикъла си на развитие до възрастен паразит.

Дирофилариозата при кучето е заболяване, което до скоро се считаше за рядко срещано на територията на България. На много ветеринарни специалисти то бе известно само теоретично. За съжаление през последните години случаите неимоверно зачестиха по последно постъпилата информация от ветеринарни лекари – повече от 12% заразени кучета.

Най-засегнатите градове са Пловдив, Стара Загора, Димитровград, Хасково, Кърджали, Русе, Силистра, Разград, Варна, Бургас и София. В много от случаите дирофилариозата се открива при аутопсия след внезапна смърт на видимо здрави животни, без проявени клинични признаци.

Заболяването се среща най-често при кучета от 4-8 годишна възраст. Мъжките кучета се заразяват от два до четири пъти по-често от женските. В категорията на по-застрашените от зараза са едрите и късокосместите породи, както и кучета живеещи на открито.

Тайра има нужда от Вашата помощ в Пловдив
Снимка: Спаси Живот – Дари Любов

От 05.01.19 г. Тайра започна курс на лечение, който включва – 1 месец прием на доксициклин и преднивет по схема. След това поставяне на ИМИТИЦИД, който е единствен препарат убиващ червеите в сърцето. Необходими ще са ни 4 флакона за лечението.

Преди поставянето на Имитицида ветеринарните ще преценят дали няма да се наложи и инванзивно отстраняване на възрастни паразити от сърцето. Това би помогнало, за да се облекчи процеса на изчистването на сърчицето.

Благодарение на добрите хора, които се включиха в инициативата да открием собственика на Тайра, бяха осиновени 4 други прекрасни кученца. Тя помогна на няколко невинни душички да открият своите стопани, но сега тя има нужда от Вашата помощ.

За лечението са необходими не малко средства. Към момента от Спаси Живот – Дари Любов се грижат за още 10 кученца с тежки заболявания. Ако желаете да помогнете на лабрадора Тайра може да го направите по следните начини:

БАНКА
BG 82 CECB 9790 10H5 7510 00
CECBBGSF
СНЦ”СПАСИ ЖИВОТ – ДАРИ ЛЮБОВ”
ЗА ТАЙРА

✔

ЕКОНТ
гр.Пловдив офис при митницата
Елена Тодорова- 0887454304

✔

PAYPAL
[email protected]

✔

КЛИНИКА
Ситивет гр.Пловдив
Тайра записана на Светлана Георгиева
и Елена Тодорова

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.