Танцово студио Wind Space към Сдружение за култура, изкуство и спорт „Немезида“ Пловдив с ръководител и хореограф Мариана Данева се завърна от участие в престижната Трета музикално-танцова балканска олимпиада, която се проведе от 2-ри до 4-ти ноември в Белград, Република Сърбия. В мащабното събитие, което има конкурсен характер, се състезаваха представителни състави от Балканския регион, които показаха най-доброто в музикалното и танцово изкуство от своята страна пред многобройна публика.

Пловдивските момичета от Wind Space се състезаваха във всичките 38 категории танци, като нито една друга балканска страна нямаше подготвени танцьори за всички тях. Талантливите пловдивчанки се завърнаха с впечатляващ резултат – 32 първи места и 6 втори места, купи и медали, с които отново прославиха град Пловдив, а ръководителката Мариана Данева имаше високата чест да бъде част от международното жури на Олимпиадата.

Wind Space

Wind Space

Wind Space

„Безкрайно съм щастлива и горда с моите момичета! Честита победа! Обичам ги с цялото си сърце! “, не скри вълнението си Мариана Данева вчера по време на срещата си със заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков. Тя, заедно с 15 от момичетата на „Немезида“, посетиха заместник-кмета за да изкажат още веднъж своята благодарност към община Пловдив за подкрепата, да покажат завоюваните купи и медали и да си направят обща снимка за спомен.

Заместник-кметът Александър Държиков се ръкува и поздрави лично всяко едно от момичетата, като им пожела още много успехи, високи резултати и престижни награди. Сред групата бяха и двете най-малки състезателки, съответно на 8 и 10 години, които се явяват за първи път на такъв форум, но спечелиха златен медал с танца си.

Wind Space

Wind Space

Wind Space

След голямата и безапелационна победа в Трета музикално – танцова балканска олимпиада, клубът спечели квоти за участие в състезанията в Москва и Солун. Получи и покана от Американската асоциация за участие в престижната танцова олимпиада в САЩ, която ще се състои през април следващата година.

Ако искате да разберете повече за студиото, създаването и практиките му, може да го направите ТУК

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Танцово студио Wind Space се завърна с 32 първи места от музикално-танцова балканска олимпиада в Белград
3.5 от общо 2 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!