Умуамуа пришълецът отвъд Слънчевата система

Умуамуа загадъчният космически обект с форма на пура е пришълецът от една от квадрилионите сонди на напреднала в извънземна цивилизация.

0
Умуамуа пришълецът отвъд Слънчевата система
Снимка: "Блиц"

Умуамуа – загадъчният космически обект с форма на пура. Пришълецът може да е една от квадрилионите сонди на напреднала в технологично отношение извънземна цивилизация. Твърдението е на виден учен, цитиран от в. “Дейли експрес”. Ави Льоб, ръководител на катедра Астрономия в Харвардския университет, е направил сензационното си твърдение в интервю за израелския в. “Хаарец”. Умуамуа – първият по рода си пришълец от друга слънчева система, беше открит с телескоп на Хаваите през октомври 2017 г. На местен език наименованието му означава пратеник. От тогава Умуамуа е обект на усилени спекулации. Това е заради приликата си с извънземен кораб от творбата “Среща с Рама” на Артър Кларк.

“Няма начин да разберем дали става въпрос за активна извънземна технология или космически кораб. Той вече не функционира, но продължава да се носи в пространството. Ако обаче Умуамуа е сътворен заедно с цяла популация от подобни обекти, изстреляни напосоки. Фактът, че го открихме говори, че създателите му са изпратили квадрилиони сонди към всяка звезда в Млечния път”. Той допуска също, че Вселената може да изобилства от извънземни общности. Той вярва, че е задача на учените на Земята да ги открият. “Подходът ни в тази насока трябва да е по-скоро археологически. По същия начин, по който дълбаем земята в търсене на изчезнали култури, трябва да “копаем” в космоса. По този по-скоро можем да открием нови съществуващи цивилизации извън нашата планета”, допълва за пришълецът Ави Льоб.

В края на декември 2017 г. астрономи осъществиха “електронно подслушване” на Умуамуа. След 10-часово наблюдение беше установено, че загадъчният обект не излъчва изкуствени сигнали и няма признаци, че е “нещо повече от късче материя” в космоса.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.