Умуамуа пришълецът отвъд Слънчевата система

Умуамуа загадъчният космически обект с форма на пура е пришълецът от една от квадрилионите сонди на напреднала в извънземна цивилизация.

0
173
Умуамуа пришълецът отвъд Слънчевата система
Снимка: "Блиц"

Умуамуа – загадъчният космически обект с форма на пура. Пришълецът може да е една от квадрилионите сонди на напреднала в технологично отношение извънземна цивилизация. Твърдението е на виден учен, цитиран от в. “Дейли експрес”. Ави Льоб, ръководител на катедра Астрономия в Харвардския университет, е направил сензационното си твърдение в интервю за израелския в. “Хаарец”. Умуамуа – първият по рода си пришълец от друга слънчева система, беше открит с телескоп на Хаваите през октомври 2017 г. На местен език наименованието му означава пратеник. От тогава Умуамуа е обект на усилени спекулации. Това е заради приликата си с извънземен кораб от творбата “Среща с Рама” на Артър Кларк.  

“Няма начин да разберем дали става въпрос за активна извънземна технология или космически кораб. Той вече не функционира, но продължава да се носи в пространството. Ако обаче Умуамуа е сътворен заедно с цяла популация от подобни обекти, изстреляни напосоки. Фактът, че го открихме говори, че създателите му са изпратили квадрилиони сонди към всяка звезда в Млечния път”. Той допуска също, че Вселената може да изобилства от извънземни общности. Той вярва, че е задача на учените на Земята да ги открият. “Подходът ни в тази насока трябва да е по-скоро археологически. По същия начин, по който дълбаем земята в търсене на изчезнали култури, трябва да “копаем” в космоса. По този по-скоро можем да открием нови съществуващи цивилизации извън нашата планета”, допълва за пришълецът Ави Льоб.

В края на декември 2017 г. астрономи осъществиха “електронно подслушване” на Умуамуа. След 10-часово наблюдение беше установено, че загадъчният обект не излъчва изкуствени сигнали и няма признаци, че е “нещо повече от късче материя” в космоса.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.