В последните седмици главна тема за нас, както и за вас, се превърна насилието срещу животни – домашни и бездомни. Смятаме, че подобни злодеяния са недопустими, поради което граждани и организации се обединиха и създадоха петиция за защита на домашните животни. Тя изисква от управлението на град Пловдив, и в частност район „централен“ да се вземат по-строги мерки за защита на животните, а и децата в градска среда, паркове, хълмове и градинки. Мерки като поставяне на постоянно видео наблюдение, осветителни тела и охрана.

Групата Домашни любимци в Пловдив, в която се разискват всички подробности по темата, дават се идеи, мнения, насоки, придобива още по-голяма популярност, а последните присъединили се към обществената кауза са учениците от СУ „Димитър Матевски“, намиращо се в квартал „Тракия“.  Децата от клас III A, както и родителите им не само се подписаха в петицията, но и нарисуваха картини, в които показват своята голяма любов към животните и апелират да се грижим за тях.

Димитър Матевски

Димитър Матевски

Димитър Матевски

Макар и малки, те осъзнават, че едно животно има нужда от подкрепа, независимо дали е твоето собствено или онова на улицата. Те вярват, че с този жест ще припомнят на големите последиците от техните действия и от тяхната ненужна жестокост.

Рисунките са направени по време на учебните занятия без чужда помощ и намеса, а класният им ръководител е повече от горд заради съзнателността, отговорността и човещината, които тези малки, също невинни създания, показват.

Димитър Матевски

Димитър МатевскиДимитър МатевскиДимитър МатевскиДимитър Матевски

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.