чук
Фейсбук: Чук Силвия Илиева

Да създаваш е най-присъщата човешка черта. Всеки от нас го прави. Плодовете на нашия труд и творчество понякога са реални видими предмети, в други случаи те са във вид на спомени, действия и усещания. Най-важното за всеки човек, който нарича себе си творец, не е продуктът и неговата продажба, а времето, мисълта и душата вложени в направата му. Именно душата, въвлечена в действието го превръща в творчество.

чук
Фейсбук: Чук Силвия Илиева

Силвия Илиева е избрала да влага своята душа в направата на ръчно изписани бижута от метал. Името на продуктите ѝ носи наименованието на най-важният за направата им инструмент- „Чук”-а. Тя е творец, който влага душата си, работейки с материали, които по презумция са символ на студенина и бездушност. Тя превръща метала в много повече от това, което е. Превръща го в символ, в красота…

За създаването на своите бижута тя използва стара и интересна техника. Всички надписи са направени на ръка с чукове. Не използва нито гравир, нито друг вид машинна техника за изписване на металните повърхности.

чук
Фейсбук: Чук Силвия Илиева

Своите красоти, започва да създава през април месец тази година, но идеята, визията и желанието да твори съществуват много преди да стартира. Семейството, работата и ежедневните задължения са нещата, които в началото я спират да започне. Когато, обаче, е в отпуск по майчинство с второто си дете нуждата ѝ да създава се засилва, а идеята се превръща в сбъдната мечта. Вдъхновение черпи от всичко заобикалящо я. Понякога е минаващ човек, друг път книга, казана добра дума, жест на детето ѝ и др.

„Вдъхновение мога да получа от всичко. Затова ѝ всяко едно бижу може да говори. Структурата на бижуто се съобразява с текста, който ще бъде изписан за да се получи нещо цялостно. Някои от бижутата съответно подчертават определени части на тялото.”

чук
Фейсбук: Чук Силвия Илиева

Силвия Илиева използва своите чукове и за да създава бижута по поръчка. В тези случаи вдъхновението ѝ идва от различни и все по-интересни неща. Създавала е лични подаръци само по снимка на клиента, любима негова песен или книга. Можете да разгледате нейните бижута във фейсбук страницата „ Чук Силвия Илиева”.

Творчеството умее да облагородява както предмети така и души. Стартира в съзнанието и минава през душата чрез усещания и копнежи. Процесът продължава докато творбата достигне своя собственик, където отново субективните чувства и усещания я превръщат това, което е.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.