Днес в Конгресен център на Международен панаир – Пловдив бе даден старт на  петнадесетото  издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Събитието бе официално открито от  Светлозар Петров, управител на JobTiger, Мария Христова – Швец, Мениджър „Проекти“ в Нестле България и доц. Д-р Иван Соколов, директор на Международен панаир – Пловдив. Те приветстваха работодателите и посетителите на форума и пожелаха на младежите и те да открият своето точно място, подобно на четиредесет хиляди специалисти, които вече са започнали кариерата си от форума.

karierni dni

karierni dni

Събитието в Пловдив се провежда при традиционно добър интерес и ще продължи до 16 часа на 4-ти април. Очакванията на организаторите са стотици търсещи работа или стаж да посетят щандовете на изложителите – водещи работодатели в Пловдив и страната. Тази година в Пловдив участват педесет и пет компании от цялата страна.

„Национални дни на кариерата“ събира под един покрив водещи компании, които предлагат свободни работни позиции, и млади хора, които искат да стартират или развият кариерата си. Изложението е доказал се успешен формат с изградени традиции, чрез който през годините хиляди търсещи работа или стаж са намерили мечтаната позиция. Статистиката на организатора на събитието – компанията за комплексни HR услуги JobTiger – показва, че на национално ниво средно един от шест посетители постига успех.

Регионалното събитие от „Национални дни на кариерата“ е отлична възможност за работодателите, които оперират в Пловдив и околните области, както и за тези, които тепърва смятат да разкриват бизнес в района, да се свържат с местната общност и да се запознаят със следващото поколение качествени служители. Компании от национално значение, както и мултинационални такива пък могат да проучат още една българска област за качествени кадри, в момент, в който недостигът на квалифицирани специалисти става осезаем.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.