5600 лв. се събраха снощи на благотворителен бал, поместил се в Гранд хотел Пловдив. Бал, който имаше за цел да помогне на двойки с репродуктивни затруднения. Двойки, които биха дали мило и драго да си имат детенце, но към които, поради някаква причина, съдбата е по-сурова. Аз не съм майка и не мога да си представя каква липса изпитват тези хора, но знам, че има други, които се стараят да им помогнат по всякакъв възможен начин.

Именно това е целта на Фондация „Мечта за дете“, която е едва на 4 месеца, но за този период е реализирала 70 безплатни прегледи, 20 безплатни спермограми и няколко финансови подпомагания на семейства, достъп до нужната информация, връзка и работа с професионалисти в медицинския бранш. Да не говорим за емоционалната и психическа подкрепа, която е не по-малко важна.

Бал

Бал

Зад фондацията стои Ивелина Рускова, която също е минала по този труден път, продължил цели 12 години, но увенчан с щастлив край. Лице на Фондацията е журналистът Стефи Стаменова, за която може да научите повече ТУК.

Истината е, че снощи залата в хотела бе пълна с доброжелатели, представители на политическия и бизнес елит на Пловдив, хора на изкуството, майки и бащи, сблъскали се със същите проблеми, или просто личности, които приемат каузата присърце. Чрез томбола и предварителни куверти се събра и горе споменатата сума, която ще послужи за добра цел, а освен нея организаторите подариха и безплатна ин-витро процедура на двойка с репродуктивни затруднения.

Бал

Бал

Но въпреки сериозната цел на събирането, то не можеше да мине без забавление и изкуство, защото не трябва да се оставяме мъката да ни завладее, нали? Няма нищо по-добро от позитивното мислене, особено когато то е споделено с музика. Затова на сцената излязоха много родни изпълнители от най-малките, до най-големите, за да подкрепят каузата, чрез таланта си. Първа се появи Смиляна Захариева, заедно с прекрасните народни музиканти, които буквално накараха присъстващите да настръхнат с изпълнението им на Химна на Родопа планина. Не случайно, г-жа Захариева е заслужила мястото си в Гинес.

Бал

Бал

След тях бе ред на дечицата, които припомниха на всички колко ценен е детският смях. Едно след друго къде свенливо, къде уверено се представиха възпитаниците от Детска вокална формация „Омайниче“ с музикален педагог Таня Орманова и Балетно студио „Малките ангели“. Освен тях се насладихме на музиканта на годината Мичо Димитров, певицата Цветелина, Илко Василев, Галияна Арсова, Бонимир Бонев и още много.

Бал

Бал

Хубаво е когато толкова хора се обединяват за едно светло бъдеще, особено когато става въпрос за бъдещето на децата. Хубаво е когато границите се разпукват и личности от различни поприща отдават каквото могат, за да донесат промяна. В крайна сметка, всички се раждаме с тази цел – да постигнем промяна!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.