5600 лв. се събраха снощи на благотворителен бал, поместил се в Гранд хотел Пловдив. Бал, който имаше за цел да помогне на двойки с репродуктивни затруднения. Двойки, които биха дали мило и драго да си имат детенце, но към които, поради някаква причина, съдбата е по-сурова. Аз не съм майка и не мога да си представя каква липса изпитват тези хора, но знам, че има други, които се стараят да им помогнат по всякакъв възможен начин.

Именно това е целта на Фондация „Мечта за дете“, която е едва на 4 месеца, но за този период е реализирала 70 безплатни прегледи, 20 безплатни спермограми и няколко финансови подпомагания на семейства, достъп до нужната информация, връзка и работа с професионалисти в медицинския бранш. Да не говорим за емоционалната и психическа подкрепа, която е не по-малко важна.

Бал

Бал

Зад фондацията стои Ивелина Рускова, която също е минала по този труден път, продължил цели 12 години, но увенчан с щастлив край. Лице на Фондацията е журналистът Стефи Стаменова, за която може да научите повече ТУК.

Истината е, че снощи залата в хотела бе пълна с доброжелатели, представители на политическия и бизнес елит на Пловдив, хора на изкуството, майки и бащи, сблъскали се със същите проблеми, или просто личности, които приемат каузата присърце. Чрез томбола и предварителни куверти се събра и горе споменатата сума, която ще послужи за добра цел, а освен нея организаторите подариха и безплатна ин-витро процедура на двойка с репродуктивни затруднения.

Бал

Бал

Но въпреки сериозната цел на събирането, то не можеше да мине без забавление и изкуство, защото не трябва да се оставяме мъката да ни завладее, нали? Няма нищо по-добро от позитивното мислене, особено когато то е споделено с музика. Затова на сцената излязоха много родни изпълнители от най-малките, до най-големите, за да подкрепят каузата, чрез таланта си. Първа се появи Смиляна Захариева, заедно с прекрасните народни музиканти, които буквално накараха присъстващите да настръхнат с изпълнението им на Химна на Родопа планина. Не случайно, г-жа Захариева е заслужила мястото си в Гинес.

Бал

Бал

След тях бе ред на дечицата, които припомниха на всички колко ценен е детският смях. Едно след друго къде свенливо, къде уверено се представиха възпитаниците от Детска вокална формация „Омайниче“ с музикален педагог Таня Орманова и Балетно студио „Малките ангели“. Освен тях се насладихме на музиканта на годината Мичо Димитров, певицата Цветелина, Илко Василев, Галияна Арсова, Бонимир Бонев и още много.

Бал

Бал

Хубаво е когато толкова хора се обединяват за едно светло бъдеще, особено когато става въпрос за бъдещето на децата. Хубаво е когато границите се разпукват и личности от различни поприща отдават каквото могат, за да донесат промяна. В крайна сметка, всички се раждаме с тази цел – да постигнем промяна!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.