Facebook срещу Кмета на Стара Загора

0
261
Facebook срещу Кмета на Стара Загора
Снимка zarata.info

Facebook общността спечели срещу Кмета на Стара Загора – Живко Тодоров.

Както Ви разказахме ние от Plovdiv Town – град Пловдив “Смешници: Граждани с масово наричане на кметовете”.  Той подаде четири жалби срещу хора публикували коментари във Facebook. Повечето от коментарите са отправени към политиката водена от Кмета.

Живко Тодоров се почувствал лично обиден от коментарите във Facebook и затова реши да се обърне към съда в град Стара Загора. След публикациите от нас и в няколко национални медии г-н Тодоров реши да оттегли своите жалби.

Казусът беше важен за обществото, защото според гражданите се води борба срещу свободата на словото. По този начин властимащите ще подтиснат изразяването на личното мнение и всяко различно от тяхното ще бъде наказвано чрез санкция.

Други източници на нашата медия споделят, че решението за оттегляне на жалбите от съда в Стара Загора е политическо. След създаването на голям медиен интерес, казусът е достигнал до ушите на висшето ръководство на партията.

От там са посъветвали Кмета да оттегли исковете, поради предстоящите избори за Евро депутати. Към момента пряката конфронтация с избирателите би подронила авторитета на управляващата партия в региона.

Ето и повече по темата:

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегля тъжбите си за обида и клевета във Фейсбук – предаде dunavmost.com

Градоначалникът бе пуснал четири съдебни иска в Районния съд срещу четирима членове на групи в социалната мрежа за различни обидни квалификации. Първото дело тръгна, но бе отложено.

„Оттеглям всичко, за да не се тълкува това като желание за ограничаване на свободното слово. Винаги съм казвал, че критиките са полезни за всяка една власт и нямам нищо против слабостите да се излагат. Канил съм на срещи хората, които са ме критикували и са излагали слабостите и пропуските ни в работата и сме стигали до добри и полезни решения за Стара Загора и хората. Проблемът не беше в критиките, а в културата на изразяване на мненията”, коментира Живко Тодоров. По думите му трябва да се прави разлика между критика и обида, а някои от изказванията са съдържали обидни квалификации, което го е провокирало да търси правата си по съдебен път.

Според Тодоров е нормално всеки да има позиция, но има липса на толерантност в обществото.

„От днешна гледна точка, намирам, че като кмет не бива да обръщам внимание на обиди и квалификации, а трябва да се съсредоточа върху важните неща. Мисля, че повечето хора ще ме разберат”, заяви Тодоров.

Той отрече решението му да оттегли делата за обида да има нещо общо с днешния форум на ГЕРБ в София.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.