Козунаци дариха любов за Великден

0
157
Козунаци дариха любов за Великден
Снимка: Аз обичам Пловдив

Козунаци изпречени от добри хора останали без работа, заради пандемията зарадваха над 400 човека в неравностойно положение за Великден.

Над 350 семейства в Община Пловдив получиха подарък ръчно приготвени козунаци приготвени с много любов. Инициативата зарадва и 50 семейства в Община Козлодуй, като допълнение към местната инициатива “Акция Великден”.

“Козунаците са незаменима част от празника, затова инициатива беше насочена точно към тях. В опита ни при организиране на кампании е важно да обединим обществото около символ. Символ, без който не можем да седнем на празничната маса.” – споделиха от Сдружение Аз обичам Пловдив

“В положение на пандемия е трудно да се организира кампания за козунаци. Колкото по-голямо количество хора, толкова се създава по-голям риск за тяхното здраве. Не само на тези, които даряват, но и на тези, които ще бъде дарявано. Затова взехме всички необходими мерки, за да зарадваме и двете страни.” – допълниха от организаторите

Първоначално кампанията Козунаци за Великден от сърце с кауза не е предвижда да взима поръчки и от граждани. Идеята е да се направи жест за празниците на тези, които нямат възможност да закупят козунаци за празничната трапеза.

От организаторите споделиха, че идеята е дошла в последствие, защото в подобна ситуация и при намаляващите доходи на всички, защо да не дадат възможност и на останалите да се включат. Да си поръчат и така хем да получат козунаци за празника, хем да направят добро.

Средствата събрани за кампанията са за изплащането на труда, материалите и електричеството за производство на козунаците. От Сдружение Аз обичам Пловдив са доплатили средства от банковата сметка, за да зарадват още повече хора.

Козунаци и помощи за Великден

“От миналата година имахме доста семейства, които се свързаха отново с нас, за да ни помолят за подкрепа. Успяхме да организираме наши средства да закупим и хранителни продукти за няколко семейства в България, които изпратихме по куриер.” – допълниха от Аз Обичам Пловдив

“В много от обажданията получихме питане, дали не сме БЧК и каква е помощта, която отпускаме и какви са критериите. Въпреки, че нямахме предвидена финансова възможност успяхме да съберем всичко необходимо и да го направим в кашони. Някак си на късмет всяко дарение пристигна в деня преди празника.” – споделиха от организаторите

Припомняме, че миналата година ние от Plovdiv Town – град Пловдив и Сдружение Аз обичам Пловдив организирахме кампанията Дари Храна за Коледа. Успяхме да зарадваме над 500 семейства за Коледа, както в Пловдив, така и Козлодуй.

Козунаци дариха любов за Великден
Снимка: Аз обичам Пловдив

Козунаци и любов към Пловдив

Създаването на инициативи, каузи и подпомагането на благотворителни мероприятия не е новост за Сдружение Аз обичам Пловдив. Зад организацията седят инициативи, като Дари Дреха – Дари Топлина, Дари Храна за Коледа, Да почистим Пловдив заедно – Мисли Зелено и много други, които са подпомогнали.

Сдружението е създаването през 2016 г. от доброволци, за да бъдат до първата птичка, която пролет не прави, но без нея няма пролет. Засмени ни споделят, че най-важната дейност, която правят е да даряват любов. Любов към хората, към града и държавата.

“Най-важното в нашите инициативи е личният пример. Дали ще даряваме дрехи, храна, козунаци или ще се борим за зелените площи е без значение. Това е така, защото не е важно, каква е инициативата, а посланието към хората.” – споделят от Аз обичам Пловдив

“В днешно време ние даряваме надежда. Малката светлина в тъмния свят изпълнен със страх изолация и недоимък. Даваме възможност на всички желаещи да допринесат към един по-добър начин на живот. Да се обединяват в името на безвъзмездното добро и любовта към хората.” – допълват организаторите

Ние като медия подкрепяме всички добри примери в помощ на хората, затова всеки с добра кампания винаги ще намери място при нас. От нашите приятели – Аз обичам Пловдив, очакваме още добри инициативи, които да провокират повече доброто в хората.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.